Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A csoki ganache hoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Beleszitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt tortalapot vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk fel 3 vékony lapba, majd az alsó lapot helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrós krém felét, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba, hogy gyorsan megdermedjen.
Vegyük ki, tegyük rá a középső lapot, majd simítsuk rá a krém másik felét, és ismét tegyük 10 percre a fagyasztóba.
Vegyük ki, tegyük rá a felső lapot és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokiganache-t.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanállal sima fényes krémmé keverjük.
A tortát vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát a csoki mázzal.
Ízlés szerint felvert tejszínnel, eperrel, csoki darával díszítsük, majd fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
Tipp / megjegyzés:
Ha felszeletelt gyümölcsöt teszünk rá díszítésként, kevés forró vízben feloldott zselatinnal kenjük át a vágott felüket, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék szép színűket.