Főoldal / Torták / Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel 4

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 23 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 6 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 0,5 dl víz

A csoki ganache hoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 150 ml tejszín

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • eper szemek (vagy ízlés szerint más gyümölcs)
  • csoki forgács / csoki dara
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Beleszitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt tortalapot vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk fel 3 vékony lapba, majd az alsó lapot helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrós krém felét, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba, hogy gyorsan megdermedjen.
Vegyük ki, tegyük rá a középső lapot, majd simítsuk rá a krém másik felét, és ismét tegyük 10 percre a fagyasztóba.
Vegyük ki, tegyük rá a felső lapot és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokiganache-t.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanállal sima fényes krémmé keverjük.

A tortát vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát a csoki mázzal.
Ízlés szerint felvert tejszínnel, eperrel, csoki darával díszítsük, majd fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Tipp / megjegyzés:
Ha felszeletelt gyümölcsöt teszünk rá díszítésként, kevés forró vízben feloldott zselatinnal kenjük át a vágott felüket, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék szép színűket.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére