Zöldséges tócsni

Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb burgonya
- 1 nagyobb sárgarépa
- fél karalábé
- zellergumó ( kb. 5 dkg )
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb tojás (vagy 2db kisebb S-es méretű)
- 4-5 evőkanál liszt (liszt-érzékenyeknek rizsliszt)
- só, bors
- ízlés szerint petrezselymet is tehetünk bele
- (a zöldségek mennyisége ízlés szerint változtatható)
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
3 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktóz mentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk,megpucoljuk,majd sajtreszelőn lereszeljük.
A reszelt zöldségeket összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk.
Ha szeretjük, ilyenkor adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is.
Teflon serpenyőben kevés olajra (vagy kókuszzsírra) evőkanálnyi masszát teszünk,ellapítjuk.
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Papírra szedjük.
Melegen, fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.