Főoldal / Kelt tészták / Kakaós kalácsvirág

Kakaós kalácsvirág

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós kalácsvirág

Kakaós kalácsvirág

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej (langyos)
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 1 csipet só

A kakaós töltelékhez:

  • kb. 3-4 ek. kakaópor (cukor nélküli)
  • kb. 3-4 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt, csipet cukorral, 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztbe beletesszük a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, átgyúrjuk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem kel.

Közben elkészítjük a kakaós tölteléket: A margarint kivételével a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, egy lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik cipót kör alakúra kinyújtjuk (Én úgy csináltam, hogy szép kör alakút kapjak, egy nagy lapos tányért helyeztem rá és körbe “vágtam”) /Tányér átmérője: 28 cm/. Ezt a kör alakú tésztát ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal és jó vastagon megszórjuk a cukros kakaóval.

A második cipót is kör alakúra kinyújtjuk és tányér segítségével szép kör alakúra “vágjuk”. Ezután ráhelyezzük a cukros kakaós tésztára.

A kör közepére egy kis poharat rányomunk és a küldő részt 16 egyenlő részre felvágjuk, de csak addig míg a pohár szélét el nem érjük.

Ezután két kezünkkel megfogunk kettő egymás melletti cikkelyt és a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük (kétszer tekerünk). A végénél a tésztát kissé összecsipkedjük. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével (Így 8 párunk lesz).

A tetejét tejjel lekenjük és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Finom és mutatós.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Kakaós kalácsvirág 4.80/5 (5 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére