Főoldal / Egytálételek / Fokhagymás petrezselymes fusili sült sonkával reszelt sajttal

Fokhagymás petrezselymes fusili sült sonkával reszelt sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás petrezselymes fusili sült sonkával reszelt sajttal

Fokhagymás petrezselymes fusili sült sonkával reszelt sajttal

Hozzávalók:

  • 1/2 zacskó (25 dkg) fusili
  • 2 szelet pizzasonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • olívaolaj
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • chili paprika
  • paradicsom
  • száraz sajt
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.

A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, .a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.

Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, szórok még rá petrezselymet, teszek rá chilipaprikát, rárakom a paradicsomot, reszelek rá sajtot.

Tipp / megjegyzés:
Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére