Főoldal / Szárnyas Ételek / Chilis borsos csirke egészben sütve

Chilis borsos csirke egészben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis borsos csirke egészben sütve

Chilis borsos csirke egészben sütve

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5cl olíva olaj
  • 1 db chili paprika
  • 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek. durvára darált bors 
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük.

A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk.

Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.

A burgonyát sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkét.

A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére