Főoldal / Desszertek / Csokoládés brownie mascarpones krémmel

Csokoládés brownie mascarpones krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés brownie mascarpones krémmel

Csokoládés brownie mascarpones krémmel

Hozzávalók:

(20×25 cm-es tepsihez)

  • 30 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit.

Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.

Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, pár perccel hamarabb, ha kicsit tömörebben akkor kb. 5 perccel később vegyük ki a sütőből.

Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni.
A mascarponeba keverjük bele a félig felvert tejszínt, ha szükségét érezzük édesítsük kevés porcukorral.

A felszeletelt browniet a mascarponekrémmel kínáljuk.

Csokoládés brownie mascarpones krémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (48 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére