Főoldal / Desszertek / Diótorta Iluska konyhájából

Diótorta Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diótorta Iluska konyhájából

Diótorta Iluska konyhájából

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej (hideg)
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg dió (darált)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl feketekávé (hideg)
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk.
Felöntjük a tejjel, majd kézi mixerrel jól elkeverjük. Végül laza mozdulatokkal hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 20 perc)

Amíg sül, elkészítjük a diókrémet.

A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojást.
Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet.

A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk. Összetöltjük a krémmel és egy tálcára tesszük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat!!

Diótorta Iluska konyhájából 3.50/5 (8 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére