Főoldal / Desszertek / Diótorta Iluska konyhájából

Diótorta Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diótorta Iluska konyhájából

Diótorta Iluska konyhájából

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej (hideg)
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg dió (darált)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl feketekávé (hideg)
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk.
Felöntjük a tejjel, majd kézi mixerrel jól elkeverjük. Végül laza mozdulatokkal hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 20 perc)

Amíg sül, elkészítjük a diókrémet.

A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojást.
Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet.

A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk. Összetöltjük a krémmel és egy tálcára tesszük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat!!

Diótorta Iluska konyhájából 3.80/5 (5 értékelés)

Iluska receptjei (19 Recept)

Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra. Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére