Főoldal / Desszertek / Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

Hozzávalók:

(Kb 40 darabhoz)

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin (olvasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 4 ek. kávé (lefőzött)
  • 30 ml rumaroma (Szilas Max Jamaikai)
  • annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (kb. 1,5 dl)

A csokoládé mázhoz:

  • 180 g étcsoki
  • 3 ek. étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet a tej kivételével a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá adjuk és masszává gyúrjuk.
A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk és egy tálcára sorakoztatjuk, amíg elkészítjük a mázat.

A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.

A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba. Asztalra terített sütőpapírra sorakoztatjuk  a csokiba belemártogatott golyókat.
Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el, és már fogyasztható is.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Gyors, sütés nélküli finomság.

Gesztenyegolyó 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére