Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Balzsamecetes vegyes saláta

Balzsamecetes vegyes saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balzsamecetes vegyes saláta

Balzsamecetes vegyes saláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű alma
  • fél kiló burgonya
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • csipet bors
  • 3 darab retek
  • fél citrom leve
  • egy fél kígyóuborka
  • 1 kicsi lilahagyma
  • 20 deka húsos házi füstölt szalonna
  • gránátalma
  • 3 db sonkás kockasajt
  • egy fél kaliforniai paprika
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
(A szétfőlős burgonya erre nem jó, csak a lisztes)
Amikor megfőtt leszűrjük és kihűtjük.

A szalonnát szintén vékony kis kockákra vágjuk és rozsdásra kisütjük. Majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

A többi hozzávalót is kis kockákra a hagymát karikákra felvágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, hogy ne barnuljon meg.
Amikor a burgonya és a szalonna meghűlt, az összes hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és a gránátalma magokat.

Hagyjuk összeérni, és egy fél óra múlva tálaljuk.
Önálló ételként vagy sültek mellé kiváló saláta.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére