Sütés nélküli Oreo torta
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A pudingot 5 deci tejjel és 2 kanál cukorral felfőzzük és langyosra hűtjük.
Amíg a puding hűl, a babapiskóták mindkét oldalát belemártjuk a maradék tejbe. Az áztatott babapiskótákkal kibéleljük a kapcsos tortaformánk alját. úgy, hogy teljesen kitöltse azt.
Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a mascarponét, a porcukorral felvert kemény tejszínhabot. (A habból félre teszünk egy keveset a díszítésre) A krém felét a piskóta tetejére simítjuk.
Rászórjuk az összeaprított keksz felét és erre kerül a maradék krém, amihez szintén keverünk egy kis összetört oreot.
1 órára a hűtőbe tesszük. Amikor már megdermedt levesszük róla a tortaformát, és ráöntjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.
Habrózsával, oreo keksszel és ízlés szerinti gyümölccsel díszítjük. (jelen esetben ez az áfonya volt)