Főoldal / Levesek / Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgadinnye fele
  • 1 tk méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 gyűszűnyi gyömbér
  • 5 db mentalevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor (muskotályos)
  • 4 szelet pármai sonka
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kettévágom, magjait eltávolítom.Kivájok belőle 12 gömb dinnyét, ezt félreteszem. A többit felvágom.

Egy keverő edényben botmixerrel összekeverem a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt,és a bort. Hűtőbe teszem.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a levest, beleteszem a sárgadinnyegömböket, a pármai sonkát tekercsben, petrezselyemzölddel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére