Főoldal / Desszertek / Diós almás pite rummal ízesítve

Diós almás pite rummal ízesítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós almás pite rummal ízesítve

Diós almás pite rummal ízesítve 2

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás

Töltelék:

  • 1 kg alma
  • 15-20 dkg cukor
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • rum (opcionális)
  • gríz

A tetejére:

  • porcukor /vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), és darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.

Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.

Az egyik adag tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal.

Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük  tojással.

Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére