Főoldal / Desszertek / Felhő kocka Ili konyhájából

Felhő kocka Ili konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!

 Felhő kocka Ili konyhájából

Felhő kocka Ili konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ízlés szerint só

A krémhez:

  • 1 liter víz (vagy tej)
  • 78 g vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 20 g vaníliás cukor

A tetejére:

  • 0,5 liter Hulala tejszínhab
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és vajazott tapsi hátán két lapot sütünk belőle. (30×35 cm). 8-10 perc alatt kész.
Ha megsült az egyik lapot kockára vágjuk.

A krémhez kis vízben (tejben) a tojássárgát, a lisztet, és a pudingport simára keverjük, felöltjük a többi folyadékkal, és sűrűre főzzük.

A porcukrot a puha margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük.

A tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, tetejére kenjük a keményre felvert tejszínhabot.

Végül kirakjuk a felkockázott tésztával. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.

Felhő kocka Ili konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére