Főoldal / Kelt tészták / Kombe – A töltött kenyér

Kombe – A töltött kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kombe – A töltött kenyér

Kombe - A töltött kenyér

Hozzávalók:

  • 65 dkg dkg liszt
  • 100 ml meleg víz
  • 3 dkg élesztő
  • 350 ml tej
  • 1 kiskanál só

A töltelékhez:

  • 1 fej kis lilahagyma
  • sonka
  • kolbász
  • bacon
  • 330 g tejföl
  • 10 dkg sajt

A kenéshez:

  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál olaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • magvak
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelékhez apró kockára vágjuk a hagymát, a sonkát, és a kolbászt, majd beleforgatjuk 330 gramm tejfölbe. Mehet bele jó 10 dkg reszelt sajt is.

A vízben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelni hagyjuk. Ha megkelt, 3 cipóba vesszük, még kicsit kelesztjük. Utána a egyik cipót kb. 40×47 cm-es méretűre nyújtjuk, megkenjük a megolvasztott vaj és olaj felével, ráterítjük a másik kinyújtott lapot,amire felkenjük a tejfölben elkevert tölteléket.

Erre tesszük a 3. kinyújtott lapot. Megkenjük a maradék vaj-olaj keverékkel. 4 részre hajtjuk ( felső rész középig, alsó rész közepére, bal oldala középre, jobb oldal középre- téglalap alakúra hajtani. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a hajtogatott résszel lefelé. Ismét kelesztjük. Ha megkelt éles késsel bevágjuk, tojással lekenjük, magokkal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

TIPP: A tésztát sütőpapíron nyújtsuk ki, hajtogassuk, majd a papírral egy ügyes mozdulattal “fordítsuk” be a tepsibe !

Kombe – A töltött kenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére