Főoldal / Egytálételek / Székelykáposzta Gasztropajti konyhájából

Székelykáposzta Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Székelykáposzta Gasztropajti konyhájából

Székelykáposzta Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 80 dkg sertés lapocka vagy dagadó
  • 30 dkg előfőzött rizs
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 kisebb csili
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet csombor (borsikafű)
  • kevés kakukkfű
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát, és a fokhagymát a zsíron kicsit megvonultatjuk. A köménymaggal kicsit tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a közben feldarabolt húst.

Enyhén megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Csípős paprikát is adhatunk hozzá ízlés szerint. Mikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a csíkozott zöldpaprikát, a csombort, (borsikafű) kevés kakukkfüvet, a savanyított káposztát, amit ha túl savanyúnak tűnik előtte átmosunk. Őrölt pirospaprikát, és borsot most adunk hozzá, és ha felforrt megkóstoljuk.

Ha szükséges fűszerezünk még rajta. Hozzáadjuk a rizst is, ami mivel előfőzött, már nem vesz fel jelentős mennyiségű nedvet. A csomborral óvatosan bánjunk, mert erőteljes fűszer, de minden káposztás ételhez kitűnő, egyben kompenzálja a káposzta puffasztó hatását.

Tejföllel tálaljuk. (annak aki szereti hozzá)

Jó étvágyat!

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére