Főoldal / Egytálételek / Csőben sült krumpli (burgonya gratin)

Csőben sült krumpli (burgonya gratin)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült krumpli (burgonya gratin)

Csőben sült krumpli (burgonya gratin)

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 1 tk ételízesítő
  • 4-5 szál kakukkfűág (friss vagy szárított)
  • 3 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumpli pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A kakukkfűágról csipkedjük le a levélkéket.

A tejszínhez keverjük hozzá a sót, az ételízesítőt, ízlés szerint borsot és szerecsendiót, és a kakukkfüvet, majd kevergetve melegítsük meg. (forralni nem kell, mert összekapja a tejszínt)

A vékonyra felszeletelt krumplira öntsük rá a fűszeres meleg tejszínt, majd keverjük össze.

Egy sütőformát kenjünk ki a vaj felével, majd öntsük bele a tejszínes krumplit. A maradék vajat csipkedjük a tetejére, majd fedjük le a sütőformát alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk egy óra hosszat, hogy a krumpli megpuhuljon.
Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk sült húsok mellé, de így magában is nagyon finom.

Csőben sült krumpli (burgonya gratin) 3.00/5 (5 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére