Főoldal / Desszertek / Epres brownie, eper öntettel

Epres brownie, eper öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres brownie, eper öntettel

Epres brownie, eper öntettel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 17 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg eper
  • pici só

Az öntethez:

  • 10 dkg eper
  • 5 dkg cukor

Díszítés:

  • tejszínhab
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a  sütőporral elkevert lisztet, a  csipet sót, és elkeverjük. Végül egyesével belekeverjük a tojásokat.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 35 x 20 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk felezett eper szemekkel, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 30 perc)

Az öntethez, az epret a cukorral leturmixoljuk, majd lassú tűzön forrásig főzzük.

A süteményt szeletelve, az eperöntettel, és tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük, hisz most kezdődik a gyümölcsszezon.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére