Epres brownie, eper öntettel
Hozzávalók:A tésztához:
Az öntethez:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót, és elkeverjük. Végül egyesével belekeverjük a tojásokat.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 35 x 20 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk felezett eper szemekkel, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 30 perc)
Az öntethez, az epret a cukorral leturmixoljuk, majd lassú tűzön forrásig főzzük.
A süteményt szeletelve, az eperöntettel, és tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük, hisz most kezdődik a gyümölcsszezon.