Főoldal / Egytálételek / Virslis tojásos lecsó

Virslis tojásos lecsó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis tojásos lecsó

Virslis tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg virsli
  • 5 db tojás
  • 2 db közepes hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db lecsópaprika
  • 5 db paradicsom
  • 1 kanál olíva olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • néhány szál friss kakukkfű
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.

Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk.

Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.

Közben lazán összekeverjük a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.

Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.

Mentés

Virslis tojásos lecsó 1.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére