Főoldal / Desszertek / Kókuszos tejbegríz mascarponés körtével

Kókuszos tejbegríz mascarponés körtével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos tejbegríz mascarponés körtével

Kókuszos tejbegríz mascarponés körtével

Hozzávalók:

A tejbegrízhez:

  • 1 dl búzadara
  • 4 dl tej
  • 3 ek.  kókuszreszelék
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. barna cukor

A mascarponés körtekrémhez:

  • 2 db körte
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 ek. barna cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • 0,5 dl fehérbor (v. víz)
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tegyük bele a búzadarát, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá a tejet. Állandó kevergetés mellett, kisebb lángon főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.

A körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és facsarjuk rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

A barna cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, és állandó keverés mellett, karamellizáljuk világos színűre. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a feldarabolt körtét. ( ekkor hirtelen megkeményedik a cukor, de főzés közben fel fog olvadni) Tegyük vissza a tűzre, öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a szegfűszeget, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd kisebb lángon főzzük pár percig. (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük)

Amikor a körte puhára főtt, vegyünk ki belőle pár darabot a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze, majd hűtsük ki egészen.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és egy csomag vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a leturmixolt körtét, majd szintén keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a körtés krémbe.

A teljesen kihűlt tejbegrízt és a mascarponés körtekrémet felváltva kanalazzuk a poharakba, majd díszítsük a félretett körtedarabokkal és citromfűvel.
Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint tálalhatjuk rögtön, vagy tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Értékeld a receptet

Gizi (282 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére