Főoldal / Desszertek / Egyszer kelt fánk

Egyszer kelt fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Egyszer kelt fánk

Egyszer kelt fánk

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 dl tej
  • pici rum
  • pici só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 dkg élesztő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük kb. fél órát.

Meleg, de nem túl forró olajban kisütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt, pudingot vagy nutellát is tehetünk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére