Francia almatorta
Hozzávalók:(30 cm átmérőjű piteformához) A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
A cukorral és a fahéjjal lassú tűzön addig pároljuk, amíg az almakockák meg nem puhulnak és a levét teljesen el nem fövi.
Villával nagyjából összetörjük a gyümölcsöt és langyosra hűtjük.
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
Lisztezett munkafelületen elnyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a piteformát. Az aljába simítjuk az almatölteléket.
A tetejére szánt almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a pite tetejét.
A sütőbe toljuk és megsütjük.
A lekvárt felforrósítjuk és az megsült pitén lévőalmaszeletekre kenjük, majd még 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe.