Főoldal / Desszertek / Francia almatorta

Francia almatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia almatorta

Francia almatorta

Hozzávalók:

(30 cm átmérőjű piteformához)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 kg alma (tisztítva mérve)
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj

A tetejére:

  • mérettől függően 3-4 db alma
  • 3 tk. vaníliás cukor
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
A cukorral és a fahéjjal lassú tűzön addig pároljuk, amíg az almakockák meg nem puhulnak és a levét teljesen el nem fövi.
Villával nagyjából összetörjük a gyümölcsöt és langyosra hűtjük.
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
Lisztezett munkafelületen elnyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a piteformát. Az aljába simítjuk az almatölteléket.
A tetejére szánt almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a pite tetejét.
A sütőbe toljuk és megsütjük.
A lekvárt felforrósítjuk és az megsült pitén lévőalmaszeletekre kenjük, majd még 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe.

Francia almatorta 4.75/5 (4 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére