Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi linzer

Karácsonyi linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi linzer

Karácsonyi linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 6 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja és leve (de készíthetjük naranccsal is)

A töltéshez:

  • lekvár

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és összegyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti linzer kiszúróval kiszaggatjuk. (Párban készítsük, minden telihez legyen egy lyukas is)
A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.

A kiszaggatott linzereket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Jól záródó pléh dobozban egy két hétig is eláll, de azonnal is fogyasztható, mert finom és omlós.

Karácsonyi linzer 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (608 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére