Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros resztelt sertésmáj sós krumplival

Vörösboros resztelt sertésmáj sós krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros resztelt sertésmáj sós krumplival

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal sós krumplival 1

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chillipaprika
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • csalamádé
  • kovászos uborka
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom.

A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.

Tálalok, a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy sült szalonnát, sózom, és szórok még rá pirospaprikát.

A tányér szélére pakolok csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére