Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olíva olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés só
  • kevés frissen őrült bors
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük, a hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk.

A hagymát és a fokhagymát kevés olíva olajon megpároljuk. Kevés száraz bort öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és lefedjük. Így kb. 10 percig tovább pároljuk. Hozzátesszük a szeletelt gombát, és felöntjük paradicsomszósszal.

Szárított bazsalikomot, és kevés szárított petrezselymet, valamint egy kanálnyi balzsamecetet adunk hozzá.
Rövid további párolás után elkészül és mehet a hűtőbe fogyasztásig.

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére