Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olíva olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés só
  • kevés frissen őrült bors
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük, a hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk.

A hagymát és a fokhagymát kevés olíva olajon megpároljuk. Kevés száraz bort öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és lefedjük. Így kb. 10 percig tovább pároljuk. Hozzátesszük a szeletelt gombát, és felöntjük paradicsomszósszal.

Szárított bazsalikomot, és kevés szárított petrezselymet, valamint egy kanálnyi balzsamecetet adunk hozzá.
Rövid további párolás után elkészül és mehet a hűtőbe fogyasztásig.

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére