Főoldal / Desszertek / Anyós szelet

Anyós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Anyós szelet

Anyós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 egész tojás
  • 15 deka margarin
  • 1 kanál kristály cukor
  • 35 deka liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor
  • 2-3 kanál lekvár 

Töltelék hozzávalói:

  • 8 tojás
  • 25 deka cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 30 deka darált dió

A tetejére:

  • 1 tábla ét -csoki
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom.

Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem.

A tojásokat szét választom.

A fehérjét, 15 deka cukorral habbá verem.

A tojás sárgáját a maradék cukorral, citrommal habosra kikeverem, majd hozzáadom a darált diót, és a felvert fehérjehabot.

Óvatosan összekeverem, és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.

A tészta másik felét is kinyújtom, és a habos töltelékre helyezem.

170 fokon megsütöm.

Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.

Anyós szelet 4.10/5 (41 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére