

Anyós szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Töltelék hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom.
Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem.
A tojásokat szét választom.
A fehérjét, 15 deka cukorral habbá verem.
A tojás sárgáját a maradék cukorral, citrommal habosra kikeverem, majd hozzáadom a darált diót, és a felvert fehérjehabot.
Óvatosan összekeverem, és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.
A tészta másik felét is kinyújtom, és a habos töltelékre helyezem.
170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.
Otletes receptek!
A sütő papírral mi lesz az elkészült sütemény alatt ????!!!
Barna-né Kedves.
Amikor kisült és kihűlt a tészta a tepsiből kifordítom a sütőpapírt lehúzom és azt a részt vonom be csokival amiről a papírt lehúztam Üdv Marcsi
Ha szilva lekvárral kenem meg – házi- jó ize lesz? köszi a választ
Kedves Marika! Természetesen, szilvalekvárral is finom
Házival meg pláne