Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerincben sült baconos csirkemell

Őzgerincben sült baconos csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerincben sült baconos csirkemell

Őzgerincben sült baconos csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 deka filézett csirke mell
  • 1 cs. szeletelt bacon szalonna csíkok
  • 1 kanál ételízesítő
  • só, bors,
  • 5 kanál tejföl
  • 1 szelet kenyér beáztatva
  • 3 kanál liszt
  • 2 egész tojás
  • 20 deka reszelt sajt
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • sok petrezselyem apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sárgarépát  megpárolom, és apró kockára vágom.

A húst apró kockákra vágom.

A tejfölt, tojást, sajtot, sót, borsot kikeverem.Hozzáadom a petrezselymet, a reszelt sajtot, az apró kockára vágott sárgarépát, a kinyomkodott vízbe áztatott kenyeret, az apróra vágott fokhagymát, és végül a hús kockákat és a lisztet.Összekevertem.

Egy őzgerincformát kikenek margarinnal, morzsával meghintem,és a szalonna csíkokat beleteszem úgy, hogy a szélei lelógjanak.

Ráöntöttem a húsos keveréket.

Egy fél pohár tejfölbe egy tojást keverek, és a hús tetejét megkenem vele. Reszelt sajttal megszórom.

A tetejét a szalonna lelógó részeivel betakarom.

170-180fokon szép pirosra megsütöm.

Amikor kihűlt szeleteltem.

Burgonya krokettel és rizzsel tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (556 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére