Francia gesztenyetorta áfonyás krémmel – paleo
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a por alakú eritrittel fehéredésig keverjük. A száraz anyagokat elvegyítjük és félretesszük.
A tojáshoz adjuk a narancs reszelt héját, a narancs levét és az olíva olajat, majd összekeverjük. A száraz hozzávalókat beleforgatjuk, majd kókuszvajjal kikent szilikon formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad)
10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
A jól behűtött kókuszkrémet krémesre keverjük az édesítővel és pici citromlével. Rákenjük a torta tetejére, majd az áfonyalekvárral márványosra keverjük. Friss áfonya szemekkel és menta levéllel díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.