Főoldal / Desszertek / Francia gesztenyetorta áfonyás krémmel – paleo

Francia gesztenyetorta áfonyás krémmel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia gesztenyetorta áfonyás krémmel – paleo

Francia gesztenyetorta áfonyás krémmel - paleo

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 8 dkg eritrit (por alakú)
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 narancs reszelt héja  (opcionális)
  • 1 dl friss narancslé
  • 12 dkg gesztenye liszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg őrölt mandula
  • 1/2 tk. sütőpor (gluténmentes)

A krémhez:

  • 2,5 dl kókuszkrém
  • 3 ek. eritrit (ízlés szerint)
  • 3-4 ek. cukormentes áfonyalekvár
  • 5 dkg friss áfonya a díszítéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat a por alakú eritrittel fehéredésig keverjük. A száraz anyagokat elvegyítjük és félretesszük.

A tojáshoz adjuk a narancs reszelt héját, a narancs levét és az olíva olajat, majd összekeverjük. A száraz hozzávalókat beleforgatjuk, majd kókuszvajjal kikent szilikon formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad)

10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

A jól behűtött kókuszkrémet krémesre keverjük az édesítővel és pici citromlével. Rákenjük a torta tetejére, majd az áfonyalekvárral márványosra keverjük. Friss áfonya szemekkel és menta levéllel díszítjük.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére