Főoldal / Befőzés / Eper Dzsem II

Eper Dzsem II

Eper Dzsem II

Eper Dzsem

Hozzávalók:

  • 1,25 kg eper
  • 1 zacskó befőző cukor( DR Oetker)
  • 1 cs. DR Oetker dzsemfix extra 3:1
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az eprek zöld szárát leszedem. Az epret megmosom, és az eperszemeket ha nagy elvágom 4 felé.Egy lábosban felteszem főni, ha forrni kezd beleöntöm a cukrot, a dzsemfixet, és állandó keverés mellett újból felfőzöm.

Ha gyöngyözni kezd a teteje, ( puffog ) lezárom a lángot.

Üvegekbe merem, befőzési celofánt teszek a tetejére,arra a záró kupakot.

Az üvegeket fejre állítom, úgy hűtöm ki és a helyére teszem ha kihűlt.

A tetejét színes celofánnal, vagy papírral fedem, és átkötöm vastagabb kötözővel.

Az üvegeket célszerű felcímkézni, hogy milyen lekvárt tartalmaznak, és hogy mikor tettük el.

Tipp / megjegyzés:
Már van diabetikus befőző cukruk is.Én mindig azt használom, abból is csak 1 zacskóval, ( fél kg ) kell. Azért kötővel zárom le mert a gumi elfárad és elszakad. Azért írom hogy mi van az üvegbe mert ha több fajtát főzök be, a színük hasonló, így tudom pontosan mi van benn.

Ha sűrű eper dzsemet szeretnénk, akkor hosszabb ideig főzzük a lekvárunkat.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére