Pudingos gyümölcstorta
Hozzávalók:A tésztához:
A pudingos töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral kikeverjük. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a vaníliás-tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát, kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük (simítjuk) és 180 foka előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Közben a pudingot a szokásos módon jó sűrűre megfőzzük.
A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a torta közepére kenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket ízlésesen elhelyezzük a őudingos réteg tetején.
A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsök tetejére öntjük, hogy szépen bevonja őket.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.