Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemell dubarry módra

Csirkemell dubarry módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell dubarry módra

Csirkemell dubarry módra

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet csirkemell
  • 30 dkg karfiol
  • 2-3 ek. olaj
  • őrölt bors

A besamelmártáshoz:

  • 1 ek. vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • 6 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • bors

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük.
A karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük, majd leszűrjük.

A besamelhez a margarint, a liszttel, és a tejjel simára keverjük majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Tűzről levéve, kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tojás sárgáit és a tejfölt is belekeverjük.

A hús szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
Karfiol rózsákkal megpakoljuk, rákanalazzuk a mártást, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Letakarjuk alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük míg a sajt szép színt kap.

Csirkemell dubarry módra 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (231 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére