Főoldal / Desszertek / Szilvás tekercs

Szilvás tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás tekercs

Szilvás tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg tönköly liszt világos
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 30 dkg szilva-magozva apróra vágva
  • 8 dkg dió-durvára vágva
  • 3 ek barna cukor
  • 2 tk fahéj-őrölt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összedolgozzuk.
A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.

Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb 40×30 cm-es méretre kinyújtjuk. (Hidegen ajánlott kinyújtani, ha felmelegszik szakadni fog.)

Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal, cukorral összekevert szilvát.
Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük majd a tekercset kb 2 cm-es darabokra szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére