Főoldal / Levesek / Medvehagymaleves húsgombóccal

Medvehagymaleves húsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymaleves húsgombóccal

Medvehagymaleves húsgombóccal

Hozzávalók:

Levesalap hozzávalói:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db paszternák(v. zöldség)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1,5 l víz
  • + 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 tk kukoricaliszt

Húsgombóc hozzávalói:

  • 40 dkg darált hús
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítani, feldarabolni, majd a vízzel felönteni és feltenni főni. Hozzáadni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni. Ezután mérsékelni a hőfokot és szép lassan főzni. Közben elkészíteni a gombócokat.

A darált húst egy tálba tenni, majd hozzáadni a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezni. Jó alaposan összegyúrni, majd vizes kézzel kis gombócokat formálni belőle.
Ezután a levesbe helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főlnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedni a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrni. (a zöldségekre nem lesz szükség)

A leszűrt levesbe beletenni az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezni a tűzhelyre és tovább főzni még kb. 5-6 percig.
Ezután levenni a tűzhelyről, és botmixerrel pépesíteni.

A kukoricalisztet simára keverni a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazni rá és jól elkeverni. Ezután a levest visszahelyezni a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejfölös keveréket. Beletenni a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzni tovább. (aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén)

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyni, majd jó étvággyal elfogyasztani.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére