Főoldal / Sertés ételek / Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt kolbász (kb. 10 dkg)
  • gyalult tök (kb 20 dkg)
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgó olaj

Köret:

  • 6 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, chilit és a kolbászt aprítom, A paradicsomot négybevágom.

A tököt már előzőleg legyalultam, s bedobozoltam, kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel.

Nos, a tököt beleteszem egy tálba, a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem.

Teszek hozzá prézlit, s lisztet (kb.. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.

Egy serpenyőben olajat hevítek, s egy kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. (Én 5 fasírtot készítettem..)

Amikor mindkét oldala megsült kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készrefőtt krumplikat. Melléhelyezem a paprikát, s a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.

Tálalás: A tányérra helyezek 2 db fasírtot, a paprikát, s a krumplik paradicsomok felét. A krumplikra vágok petrezselymet, a fasírtra teszek egy petrezselyem ágat.

Tipp / megjegyzés:
Egy nyári érdekesség, fasírt nem hagyományosan.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére