Főoldal / Desszertek / Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 2 citrom reszelt héja
  • 60 dkg szilvalekvár

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek étolaj
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük.

A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.

Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően.

A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.

Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét.

Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére