Főoldal / Tészta ételek / Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral

Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral

Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 kanál liszt
  • 2 kanál olaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • szilva, vagy más, ízlés szerint
  • fahéj
  • porcukor

A tálaláshoz:

  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát, esetleg lekvárt teszünk. Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük.

Sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem emelkednek a gombócok.
Tésztaszűrőbe szedjük, amiben a lé lecsepeg róla. Tálaláskor, kevés olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.

A szilván kívül mással is tölthető. reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.

Gombócok szilvával, almával, túróval, lekvárral 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére