Főoldal / Reform ételek / Magos ropogós

Magos ropogós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magos ropogós

Magos ropogós

Hozzávalók:

  • 10 dkg magkeverék (szezámmag, lenmag, napraforgó mag, zabpehely, szeletelt mandula vegyesen)
  • 1 db tojás
  • 1 mk. só
  • 2 tk. bazsalikom-friss aprítva
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A finomra aprított bazsalikomot, és a sót belekeverjük a magkeverékbe.Hozzáadjuk a villával jól felvert tojást, és alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk egy virág kiszúró forma közepébe, majd lelapítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben kb 7-9 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból kb. 9 db lesz.

Tipp / megjegyzés:
Természetesen a virág kiszúróba formázás elmaradhat, akkor a kis halmokat csak egyszerűen, kerekre lelapítjuk.

Magos ropogós 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére