Főoldal / Főzelékek / Kelkáposzta főzelék Gasztropajti konyhájából

Kelkáposzta főzelék Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelkáposzta főzelék Gasztropajti konyhájából

Kelkáposzta főzelék Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • fél kiló krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés köménymag
  • őrölt bors
  • kevés petrezselyem zöld
  • 1 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • kevés leves alaplé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, majd csíkokra, vagy kocákra vágjuk. Ha idősebb káposztát fogtunk ki, forrázzuk le, mert íze kesernyés maradhat. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk.

Kevés forró olajon, a köményt kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és rányomjuk a fokhagymát is. Felöntjük leves alaplével, és hozzátesszük a kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát. Az alaplevet pótoljuk ha szükséges annyival, hogy éppen ellepje a káposztát. Fedő alatt főzzük.
15 perc után hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és visszatesszük rá a fedőt.

Kevés olajon lisztből zsemleszínű mártást készítünk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez. A petrezselyem zöldet is a főzelékhez keverve felforraljuk, és ha szükséges, végleg beállítjuk az ízét. Normális esetben a kelkáposzta, és a krumpli is egyszerre puhul meg.

Változatos feltétekkel tálalhatjuk, de szűkös időben önállóan is kitűnő táplálék.

Mentés

Mentés

Kelkáposzta főzelék Gasztropajti konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére