Főoldal / Tészta ételek / Szilvásgombóc II

Szilvásgombóc II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvásgombóc II

Szilvásgombóc II

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. zsír

A töltelékbe:

  • szilva
  • porcukor
  • fahéj

A hempergetéshez:

  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 ek. olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsemlemorzsát minimális olajban pillanatok alatt átpirítjuk.

A burgonyát meghámozzuk daraboljuk és sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát áttörjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk.  Ha túl puha a tészta, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, majd mindegyik közepébe félbe vagy kockákra vágott szilvát teszünk, amit megszúrunk fahéjas cukorral.
Majd gombócot formálunk belőle és forró sós vízben kifőzzük.

(Én nem nyújtottam ki a tésztát hanem téptem belőle és a tenyerembe ki formáztam a közepébe egy fél szilvát tettem amit előre porcukros fahéjba forgattam.)

A kifőtt gombócokat kivesszük a vízből majd a pirított morzsába hempergetjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (553 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére