Főoldal / Reform ételek / Kenyér élesztő nélkül

Kenyér élesztő nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kenyér élesztő nélkül

Kenyér élesztő nélkül

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2,5 dkg lenmagliszt
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 10 dkg durumliszt
  • 2 csapott tk. só
  • 1 szűk tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg joghurt
  • 1-2 joghurtos doboznyi víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük, és a folyadékot hozzáadva (a vizet apránként ) jól kikeverjük.
A nokedli tésztánál csak egy lehelettel keményebb tésztát fogunk kapni, ha jól dolgozunk.

A masszát papírral bélelt kenyérformába simítjuk, és pihentetés nélkül, 180 C°-a előmelegített sütőben  50 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Candida diéta alatt is fogyasztható. Ízlés szerint tehetünk bele illetve  a tetejére magokat (lenmag, napraforgómag, szezámmag…).

Kenyér élesztő nélkül 4.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (100 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére