Főoldal / Vegetáriánus / Pikáns póréhagyma bulgurral

Pikáns póréhagyma bulgurral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pikáns póréhagyma bulgurral

Pikáns póréhagyma bulgurral

Hozzávalók:

  • 1 kg póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál gránátalma sűrítmény
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg-nyi bulgur
  • 1 kávéskanál barnacukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az alaposan megmosott póréhagymát vastagabb karikákra vágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát, és a karikákra vágott sárgarépát olívaolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a paradicsompürét, és további 5 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a póréhagymát, a citromlevet, a gránátalma sűrítményt, a cukrot, a bulgurt, megsózzuk, és a felöntjük forróvízzel (kb. kétszer annyival, mint a bulgur térfogata).
Addig pároljuk, míg a zöldségek kellőképp megpuhulnak.

Ha megfelelőnek érezzük a zöldségek állagát, levesszük a tűzről. Ha a bulgur még nem szívta be az összes vizet, akkor lefedve egy kicsit állni hagyjuk.

Könnyű egytálétel ebédre, vacsorára.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére