Pikáns póréhagyma bulgurral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az alaposan megmosott póréhagymát vastagabb karikákra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát, és a karikákra vágott sárgarépát olívaolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a paradicsompürét, és további 5 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a póréhagymát, a citromlevet, a gránátalma sűrítményt, a cukrot, a bulgurt, megsózzuk, és a felöntjük forróvízzel (kb. kétszer annyival, mint a bulgur térfogata).
Addig pároljuk, míg a zöldségek kellőképp megpuhulnak.
Ha megfelelőnek érezzük a zöldségek állagát, levesszük a tűzről. Ha a bulgur még nem szívta be az összes vizet, akkor lefedve egy kicsit állni hagyjuk.
Könnyű egytálétel ebédre, vacsorára.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu