Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Lekváros linzer Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk. sütőpor
  • fél narancs reszelt héja
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékbe:

  • sárgabarack lekvár

A szóráshoz:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom reszelt héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.

Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt az egy óra, kivesszük és kicsomagoljuk.

Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére