Főoldal / Főzelékek / Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • néhány babérlevél
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál almaecet
  • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő
  • csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!

Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző léből keveset kivéve, abba tejszínt, lisztet vagy keményítőt teszünk, és csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot, vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyem zöldet is tehetünk bele.

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére