Főoldal / Desszertek / Klasszikus kókusztekercs

Klasszikus kókusztekercs

 Klasszikus kókusztekercs

Klasszikus kókusztekercs

Hozzávalók:

A kakaós-kekszes alaphoz:

  • 60 dkg darált keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 4 dl tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A kókuszkrémhez:

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A hempergetéshez:

  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaós-kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet. Ha túlságosan ragad, akkor egy kis darált kekszet. A lényeg, hogy egy szép gombóc legyen, amivel könnyű dolgozni. Ezután ketté osztjuk amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.

A szoba hőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt is és alaposan beleforgatjuk.

Egy gyúródeszkát vagy folpackot hintsünk meg alaposan kókuszreszelékkel, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra az egyik kekszmassza felet, úgy, hogy a tetejét is kókuszozzuk, hogy ne ragadjon. Körülbelül fél centi vastag legyen.

Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tekerjük fel, úgy mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk be a fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik tekerccsel is.

Hideg helyre tesszük pár órára majd enyhén vizes késsel szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére