Főoldal / Desszertek / Almával töltött kígyórétes

Almával töltött kígyórétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almával töltött kígyórétes

Almával töltött kígyórétes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 200 ml tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj

Az töltelékhez:

  • 1 kg alma alma
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fahéj

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál tej

A szóráshoz:

  • fahéjas kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve.
A pudingot kevés vízben elkeverjük, az almához öntjük, és felforralva besűrítjük. Végül fahéjjal ízesítjük és langyosra hűtjük.

A tésztához 100 ml meleg tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót a kelesztőtálba mérjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Langyos helyen lefedve duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk és két részre osztjuk.

Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. (egyet jobbról, egyet balról…stb)Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával,és betesszük a 200fokra előmelegített sütőbe. A sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral és készre sütjük.

Langyosan és hidegen szépen lehet szeletelni.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére