Főoldal / Egytálételek / Pincepörkölt

Pincepörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pincepörkölt

Pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg sertés lapocka
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 1 -2 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk. piros arany
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 doboz szeletelt gomba
  • 2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
  • őrölt pirospaprika(édes és csípős)
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1,5 dl vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát vékonyabb darabokra felszeleteljük. Felhevített lábosban kiolvasztjuk, majd a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.

Beletesszük a kockára vágott húst, a felszeletelt gombát és kevergetve jól átsütjük. Addig amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, majd ízlés szerint fűszerezzük és megsózzuk.

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és az előbbiekhez adjuk. Fedő alatt sütjük, és az időközben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb hasábokra vágjuk.

Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá)ráöntjük a vörösbort, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.

Savanyúsággal kínáljuk.

Pincepörkölt 4.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére