Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykamáj sörtésztában

Pulykamáj sörtésztában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykamáj sörtésztában

Pulykamáj sörtésztában

Hozzávalók:

  • 4-5 db pulykamáj
  • 2 dl sör
  • liszt
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A májat alaposan megmosni a hártyákat eltávolítani, majd jól lecsepegtetni. (papírtörlővel kicsit leitatni a vizet)

A tojások sárgáját összekeverni a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adni hozzá, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a masszához keverni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni a sütéshez.

A májat enyhén besózni, majd először lisztbe, majd a sűrű tésztába jól beleforgatni. Ezután óvatosan a forró olajba helyezni, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütni. Sütés után lecsepegtetni, majd papírtörlőre helyezni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és savanyúval kínálni.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére