Főoldal / Levesek / Frankfurti leves

Frankfurti leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 20 dkg virsli
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna, só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a meghámozott, majd kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel,és felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.
Ha már az is majdnem puhára főtt, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk,a levesből hozzáadva felhíggítjuk,majd a leveshez adjuk.

Még egyszer összeforraljuk.

A végén bele tesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat.

Frankfurti leves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (652 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére