Főoldal / Levesek / Frankfurti leves

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 20 dkg virsli
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna, só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a meghámozott, majd kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel,és felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.
Ha már az is majdnem puhára főtt, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk,a levesből hozzáadva felhíggítjuk,majd a leveshez adjuk.

Még egyszer összeforraljuk.

A végén bele tesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére