Főoldal / Reggelik / Paradicsomos túrós pite

Paradicsomos túrós pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos túrós pite

Paradicsomos túrós pite

Hozzávalók:

25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg gouda sajt (cheddar, trappista…)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg ricotta (v. krémes állagú túró)
  • 8-10 db paradicsom
  • 1 dl hideg víz
  • őrölt bors
  • bazsalikom (v. petrezselyemzöld)
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze 1/2 tk sóval, adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot.

Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
Csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.

A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot és keverjük alaposan össze.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.

A sütőformát kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.

A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.

Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.

Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére