Főoldal / Vegetáriánus / Sós burgonya pogácsa

Sós burgonya pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós burgonya pogácsa

Sós burgonya pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt + amennyit felvesz
  • 1-1,5 tk. só (ízlés szerint)

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Még melegen törjük át krumplinyomón és keverjük hozzá a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Amikor lehűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsünk bele kb. 20 dkg lisztet, és adjuk hozzá a tojást.
Gyúrjuk össze, és ha szükséges adagoljunk még hozzá lisztet, annyit, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A leeső tésztaszéleket gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, és hevítsük fel.

A pogácsák mindkét oldalát, közepes lángon süssük benne aranybarnára.
Ha megsültek, szedjük papírtörlőre, hogy felszívja róla a felesleges olajat.

Ízlés szerint, fokhagymás vagy zöld-fűszeres tejföllel vagy reszelt sajttal kínáljuk. De természetesen magában is finom.

Sós burgonya pogácsa 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére