Főoldal / Kelt tészták / Pizza alaptészta

Pizza alaptészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizza alaptészta

Pizza alaptészta

Hozzávalók:

  • 1 kg magas sikértartalmú kenyérliszt (Tipo 00)
  • 1 csapot ek tengeri só
  • 2 cs. szárított élesztő
  • 1 ek cukor
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 650 ml langyos víz
  • őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy kancsóban elkeverjük az élesztőt a vízzel, a cukorral és az olajjal, majd néhány percig állni hagyjuk.

A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk majd hozzáadjuk a sót és a borsot. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és összegyúrjuk. A gömbölyűre gyúrt tésztát kilisztezett tálba tesszük, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha már a duplájára növekedett újra átgyúrjuk és 6-8 részre osztjuk, attól függően milyen vastagságú pizzát szeretnénk sütni.

Kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, rátesszük a kívánt feltétet (itt lehet kreatívkodni) és 250-300 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Ha pizzát sütök, akkor a jelszó: sohasem keveset és mindig kétféle ízesítéssel.
Sonkás: paradicsomszósz, szárított sonka (pármai vagy feketeerdei), prágai sonka vagy valami hasonló, sajt, olívabogyó, csili paprika
Szalámis: paradicsomszósz, olasz szeletelt paprikás szalámi, sajt

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére